maanantai 5. maaliskuuta 2012

Työryhmä esittäytyy osa 11

Hei vaan! Minun nimeni on Sara Saxholm. Olen toiminut nyt vähän reilun vuoden Kajaanin Harrastajateatterin teatterinjohtajana (hui!) ja talon aktiivitoimijana jo semmoiset kahdeksan (hui hui!) vuotta. Työt ja toimenkuvat ovat muuttuneet, mutta sydän se sykkii yhä ja edelleen taiteelle, teatterille, tälle paikalle ja ihmisille.

Sudenmorsiammessa olen mukana tuottajana ja säveltäjänä. Uskaltauduin pari kesää sitten säveltämään yhden biisin Valot pois! -esitykseen ja Sudenmorsiameen tuplasin biisimäärän eli sävelsin kaksi. Ehkäpä johonkin seuraavan esitykseen määrä taas lisääntyy ja joskus haaveissani teen musiikkia ihan kokopitkään esitykseen. Sitä ennen on hyvä harjoitella ja ihmetellä teatterimusiikin ihmeyksiä. Vaikka on tämä vaan hienoa, kun omassa päässä syntynyt kappale herää henkiin loistoesiintyjien ja ohjaajan näyttämöllepanossa ja sitä saa vain kuunnella ja ihastella joukon voimaa. Niin ja herkkyyttä Aliinan laulaessa toista biisiä ihan yksinään. Ylipäänsä huomaan minulle sopivan mitä mainiommin työtapa, että saan valmiin tekstin ja maiseman minne biisin rakentaa. Ja laulubiisien tekeminen tuntuu omimmalta. Mitään soittimia kun mainittavissa määrin osaa soittaa. Ja tekstejä en ole sitten yläasteen uskaltautunut kirjoittamaan. Ja voin kertoa, ihan hyvä niin.


Olen hirmu iloinen, että meillä tehdään juuri tämä esitys ja juuri nyt. Huomenna pääsen katsomaan läpimenoa ja odotan sitä kovasti. Tuottajana otan tavoitteekseni opiskella myymistä ja saada katsomoon uusia katsojia (ja toki myös teitä meillä uskollisesti ennenkin käyneitä!).

Tällä hetkellä aatokseni täyttää huhtikuinen Berliini, aurinkoiset päivät, Selman ja elämän ihmettely. Nautin hyvästä kahvista, hyvistä keskusteluista, hyvästä musiikista ja keikoista, hyvästä teatterista ja omasta ajasta. Ja vedestä. Vesijuoksen aina kun voin.

Tervetuloa esityksiin tai käymään Generaattorilla muuten vain! Lupaan keittää kahvit!

Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti